Utama Kenali Kami Senarai Produk Khatam Al-Quran Seni Khat Hubungi Kami
ZAHA MZ RESOURCES Tetamu Yang Berkunjung: Sertai kami di
http://www.hitwebcounter.com/
Hakcipta Terpelihara www.zahamz.com (2016)

Tags;  Terjemahan Aqidatul Awam, Asas Pegangan Mukmin, Manzumah Baiquniah, Sifat 20, Rukun Islam, Rukun Iman, Sifat Para Nabi, Anak-anak Nabi, Para Isteri Nabi, Isra` Dan Mikraj


TERJEMAHAH AQIDATUL AWAM : ASAS PEGANGAN MUKMIN KATOGERI HARGA : 1 NASKAH: RM 5.00 seluruh Malaysia Potongan Harga 50% untuk Kedai Buku Potongan Harga 50% untuk Cenderahati (Minimal Ambil : 10 Naskah) * Harga tidak termasuk kos penghantaran * Pos Laju RM10. / 10 Naskah (Semenanjung) * PERCUMA PENGHANTARAN dalam daerah :  Kota Setar, Pendang, Yan, Gurun dan Pokok Sena . Ust. Zaim MZ. PEMBELIAN BUKU ONLINE Sila hubungi kami di talian :    018-941 6567 atau whatsaapkan bukti   pembayaran (resit bank-in) anda,   Terima Kasih.   Selamat Maju Jaya. Bayaran boleh dibuat  melalui akaun kami di bawah: KLIK MAJLIS KHATAM QURAN BULANAN ON LINE BERIKAN NAMA-NAMA ARWAH SERTAKAN SUMBANGAN SEIKHLAS ANDA MASUKKAN AKAUN TERTERA HUBUNGI KAMI 018-941 6567  04-7590553

Di tangan saudara adalah sebuah karya agong berjudul Manzumah Aqidatil Awam yang telah dikarang dan digubah dalam bentuk kalam nazam oleh al- Alim as- Sayyid Ahmad Marzuqi al- Maliki al- Makki Rahmatullahi `alaih. yang praktis dipelajari dan difahami bahkan senang dihafal sebagai pengenalan asas mempelajari ilmu aqidah dan memahami ilmu Tauhid yang menjadi ilmu fardhu ain bagi kita umat Islam.


Kitab ini saya terjemahkan ke dalam bahasa ibunda agar dapat di ambil manfaat yang meluas oleh masyarakat kita. Dan dari itu semoga Allah Azza Wajalla memperkukuhkan aqidah kita dan pegangan tauhid anak-anak bangsa kita di bumi tercinta ini berlandaskan fahaman Ahli Sunnah Wal Jamaah, amin.


Saudaraku! Marilah kita menyemak isi kitab ini, mudah-mudahan menjadi asbab kepada kita dan anak-anak kita untuk beriman dengan semua rukun Iman  dengan yakin dan beramal dengan rukun Islam dengan istiqamah dan mengikut petunjuk yang benar.


Maka dengan belajar aqidah tauhid ini akan tumbuhlah rasa sayang, rasa cinta, rasa kasih kepada Allah, Rasul dan agama islam yang lengkap dan sempurna ini. Al- Islam Dinul Hayah.


Akhirnya Semoga Allah mengampuni dosa dan kesalahanku, para guruku dan ibu bapaku, Alkamalu Lillahi, siruu ala barakatillah.


Menghuraikan Sifat 20, Sifat Nabi AJARKAN ANAKMU MENGENAL ALLAH DAPATKAN JUGA KOLEKSI PIDATO ISLAM UST. ZAIM MZ TEKS KHUTBAH EIDUL ADHA KLIK ZAHA MZ RESOURCES Sertai kami di